Російський олігарх перепрофілює метзавод на майнінг-ферму

П'ятниця, 1 грудня 2017, 15:20

Російська компанія РУСАЛ, основним акціонером якої є російський бізнесмен Олег Дерипаска, оголосила про початок проектування на території Надвоїцького алюмінієвого заводу в Карелії центру обробки даних, який займеться аналізом Big Data і майнінгом криптовалют.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на MetalTorg.

Виробництво алюмінію на Надвоїцькому заводі було припинено ще в 2013 р

Партнером РУСАЛу в Надвоїцях стане компанія AA! LAB. Перша черга центру обробки даних буде включати не менше 5 тис. обчислювальних блоків, серверів і робочих станцій. Потужність обладнання становитиме близько 6 МВт. Терміни реалізації проекту - третій квартал 2018 р

Реклама:

У компанії відзначають, що ефективність роботи центру забезпечать доступна поновлювана енергія від Ондської ГЕС (також контролюється Дерипаскою) і холодний клімат регіону, що дозволяє знизити енергоспоживання систем охолодження устаткування.

Стартап AA! LAB заснований в 2017 р в Болгарії російським програмістом Олексієм Зєнковим. Компанія реалізує міжнародний проект Mining Now, в рамках якого планується створити промислові потужності для генерації криптовалют в Росії, Болгарії, Угорщини, Казахстані і Киргизії.

Нагадаємо, суд зобов'язав криптобіржу Coinbase надати податковому управлінню США дані про користувачів, які не відзвітували про свої доходи, сума транзакцій яких становила понад 20 тисяч доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: