"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент схвалив закон про житлово-комунальні послуги

Четвер, 9 листопада 2017, 11:20
 

Верховна Рада підтримала у повторному другому читанні проект закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги".

За таке рішення проголосували 262 депутати ВР.

Так, законопроектом встановлюється порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газу, електрики.

У законі передбачається, що споживачам у багатоквартирних будинках теплова енергія постачається згідно з договором про надання комунальної послуги з постачання теплової енергії.

Реклама:

Так, встановлюється, що тарифи на теплову енергію, що виробляється та поставляється з допомогою систем автономного опалення, формуються і встановлюються окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного опалення, з урахуванням собівартості виробництва та постачання теплової енергії у таких системах, а також рентабельності суб'єкта господарювання, що провадить таку діяльність.

Крім цього, виводиться в окрему послугу поводження з відходами, запроваджується перевірка якості житлово-комунальних послуг.

Встановлюється, що власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок повинні будуть укладати договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснювати оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечувати роздільне збирання побутових відходів.

Рекомендуємо почитати: Законопроект про комунальні послуги: що зміниться для звичайних споживачів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: