Кабмін монетизував розрахунки за субсидіями

Середа, 8 листопада 2017, 13:25
 

Уряд прийняв рішення про монетизацію розрахунків за субсидіями між постачальниками житлово-комунальних послуг та бюджетом.

Про це на засіданні уряду сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

Дія механізму розпочнеться з 1 січня 2018 року.

"Як ви знаєте, обсяг субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги зростає кожного року. Надзвичайно актуальним є ефективне використання цих коштів. Ми приймаємо рішення щодо переходу на новий механізм розрахунків, живими коштами за фактично спожиті послуги", - сказав Данилюк.

Реклама:

Проект постанови розроблено з метою монетизації субсидій на оплату послуг з ЖКГ на рівні підприємств-надавачів послуг, що є перехідним етапом до переходу на повну монетизацію субсидій на рівні домогосподарств.

"Проектом постанови передбачається, що ми змінюємо клірингові розрахунки за пільгами і субсидіями. Скасовується постанова №20, що була чинна. Встановлюються прямі розрахунки з суб'єктами господарювання - надавачами ЖКП та ряд інших новацій, що зроблять розрахунки прозорими", - додав Данилюк.

Міністр соціальної політики Андрій Рева, у свою чергу, додав, що призначення субсидій на данному етапі залишетиметься відповідно до соціальних норм, але буде відрегульовано механізм розрахунків між підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, та бюджетом.

"Зараз щомісяця під час розрахунків відповідні фінансові органи будуть отримувати документацію від постачальників. Це не стосується сум призначення субсидій", - пояснив Рева.

Нагадаємо, у вересні Міністерство фінансів завершило розробку проекту урядової постанови, який вводить монетизацію субсидій на рівні теплокомуненерго.

Заступник міністра фінансів Сергій Марченко розповів про три етапи переходу на грошові розрахунки за субсидіями.

Рекомендуємо почитати: Все про нову субсидію: кому, скільки, за що, хто заплатить

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: