"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МЕРТ ввело санкції проти великого постачальника вугілля в Україну

Вівторок, 7 листопада 2017, 20:04

Міністерство економічного розвитку ввело санкції проти компанії ТОВ Южтранс (Шахти, Ростовська область), яка є одним з найбільших постачальників антрациту в Україну.

Про це йдеться в наказі МЕРТ №1583.

Южтранс зокрема поставляла вугілля для потреб енергогенеруючої компанії Донбасенерго. Санкції вводяться на підставі запиту Служби безпеки і наберуть чинності через 40 днів.

"За дії, які можуть стати на заваді національній економічній безпеці", - йдеться в обґрунтуванні наказу.

Реклама:

Южтрансу буде заборонено здійснювати зовнішньоекономічну діяльність з господарюючими суб'єктами в Україні.

ТОВ Южтранс входить в Південну вугільну компанію, яка володіє видобувними активами в Ростовській області (шахтоуправління Садкінске). Южтранс є одним з найбільших постачальників вугілля сорту АШ з Росії. Це вугілля спалюється на теплових електростанціях.

Також компанія поставляє антрацит для потреб металургійних і інших промислових підприємств в Україні.

З травня по 22 жовтня цього року Южтранс, за даними РЖД, які є у LIGA.net, поставила для Донбасенерго понад 100 тис. т антрациту.

Це третій показник серед постачальників енергетичного вугілля в Україну після групи ДТЕК (шахтоуправління Обухівська) і холдингу Східвугілля (Печорська вугільна компанія).

Зараз в Україні спостерігається гострий дефіцит енергетичного вугілля, як антрацитової, так газової груп. Крім Росії Україна імпортує вугілля з США і ПАР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: