Виробника чіпів Qualcomm хочуть придбати за 100 мільярдів доларів

Вівторок, 7 листопада 2017, 10:40
 

Виробник мікрочіпів Broadcom Ltd зробив пропозицію про покупку конкурента Qualcomm Inc більш ніж за 100 мільярдів доларів, що може стати найбільшою за всю історію угодою в цій галузі.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Broadcom, четвертий найбільший виробник електронних мікросхем в світі, що базується в США і Сінгапурі, готовий купити акції Qualcomm по 70 доларів за штуку, що означає 28-відсоткову премію до ціни.

Qualcomm відомий, в першу чергу, як виробник мікрочіпів для модемів, в тому числі в мобільних пристроях.

Реклама:

У той же час, через конфлікт зі своїм найбільшим покупцем - Apple - акції Qualcomm впали зараз приблизно на 25%, до мінімального за останні роки рівня, що послабило позиції компанії.

Якщо дві компанії об'єднаються, вони будуть постачати чіпи для всього спектру електронних пристроїв - від побутової техніки до дата-центрів.

Галузь мікроелектроніки, найбільшими гравцями якої є Intel і Samsung Electronics, перебуває зараз під тиском через зниження продажів в ряді сегментів ринку, зокрема, в сегменті персональних комп'ютерів.

Qualcomm має намір вивчити пропозицію і, швидше за все, відкине її на тій підставі, що, з огляду на ризики, запропонована Broadcom ціна є, враховуючи падіння акцій в останні місяці, надто низькою, пише The Wall Street Journal.

В цьому випадку боротьба за покупку конкурента може перерости в спробу ворожого поглинання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!