Юристи Порошенка відповіли на нові офшорні розслідування

Понеділок, 6 листопада 2017, 16:50

Юридична фірма Avellum заявляє, що журналісти-розслідувачі спотворили її коментар з Рошен.

Про це сказано в офіційній заяві юридичної компанії.

5 листопада 2017 року було опубліковано серію матеріалів Слідство. Інфо, в яких міститься інформація про Avellum і її співпрацю з юридичною фірмою Appleby.

"На нашу думку, ці матеріали містять маніпулятивні твердження, що не підтверджені фактами, та не наводять об’єктивного відображення позиції фірми, викладеної у відповідь на запит Слідство:Інфо", - прокоментували в компанії.

Реклама:

Юристи заявляють, що дійсно першочерговим завданням для створення міжнародної холдингової структури для корпорації Рошен було забезпечення продажу корпорації Рошен в разі, якщо це буде можливо відповідно до комерційними умовами. Саме тому розроблена структура, яка обговорювалася з Appleby, має ознаки підготовки корпорації Рошен до продажу.

Окремі способи продажу корпорації Рошен, які розглядалися, не могли бути здійснені без міжнародної холдингової структури, зазначається в заяві. Зокрема, мова йде про здійснення первинного публічного розміщення акцій (IPO) корпорації Рошен на іноземній біржі або продажу міжнародної публічної компанії.

"З огляду на розмір цієї транзакції, саме такі способи були найбільш імовірними. Інформацію про це ми приводили в нашій відповіді на запит журналістів Слідство. Інфо від 27 жовтня 2017 року", - заявляють в Avellum.

Також в юркомпанії, підкреслюють, що міжнародна холдингова структура, розроблена для здійснення операції з продажу компанії Рошен, повинна була забезпечити уникнення подвійного оподаткування з метою того, щоб всі податки в повній мірі були сплачені саме в Україні, а не за кордоном.

"У разі продажу корпорації Рошен всі засоби були б перераховані кінцевому власнику в Україні, задекларовані і з них були б сплачені податки. Так само як сьогодні всі податки корпорація Рошен платить і надалі буде платити в Україні. Саме це ми відзначили у відповіді Слідство. інфо від 27 жовтня 2017 року. Журналісти повністю проігнорували цю важливу інформацію і не висвітлили її в сюжеті. Ми вважаємо цей факт, а також висновок і заголовок статті про цілі створення структури, маніпулятивними і тенденційними", - заявляють юристи.

Також наголошується, що оскільки продати корпорацію Рошен було неможливо через комерційні обставини, було прийнято рішення передати корпорацію в "сліпий траст" відповідно до міжнародних стандартів. Керуючий "сліпого трасту" підтвердив, що траст відповідає міжнародним стандартам.

"У зв'язку з передачею корпорації Рошен в довірче управління респектабельної міжнародної банківської групи Rothschild, Петро Порошенко не має повноважень на здійснення контролю за процесом пошуку покупців або переговорним процесом з продажу корпорації Рошен або будь-яких її частин. Дане питання повністю відноситься до компетенції і повноважень Rothschild" , - сказано в заяві.

Юристи Avellum заявляють, що без створення міжнародної холдингової структури передача корпорації Рошен в "сліпий траст" була б неможлива.

"Україна не є стороною Гаазької конвенції 1985 року про право може бути застосовано до трастів і їх визнання, тому передача корпорації Рошен в траст без створення міжнародної корпоративної структури була б недійсною з точки зору українського права", - йдеться в заяві. 

У Avellum відзначили, що компанії міжнародної холдингової структури до передачі корпорації Рошен в "сліпий траст" не мали банківських рахунків. "Будь-які заяви про порушення валютного законодавства або перерахування готівкових коштів з України при створенні міжнародної холдингової структури є безпідставними вигадками", - заявили юристи.

"Також ми хотіли підкреслити, що відмова юридичної фірми Appleby від участі в реалізації проекту була пов'язана саме з агресією Російської Федерації проти України і готовністю Президента України дати жорстку відповідь на незаконні дії військових підрозділів РФ. Таке рішення, прийняте фірмою Appleby, не може розглядатися як свідоцтво застережень щодо транзакції як такої. AVELLUM надає юридичні послуги по корпорації Рошен з 2013 року, і ми не маємо жодних застережень щодо представництва корп рації Рошен, Порошенка Петра Олексійовича або керуючого "сліпого трасту", особливо з огляду на прозорість структури, дотримання всіх законодавчих приписів та відмінну ділову репутацію наших клієнтів ", - підсумували в юркомпанії.

Як повідомлялося, навесні 2017 року учасники Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів та Центру розслідування корупції і організованої злочинності OCCRP, які торік оприлюднили проект "Панама Пейперз", отримали доступ до нових документів: нове журналістське розслідування назвали "Передайз Пейперз" або "Документи з райських островів".

В цих документах також фігурує офшор президента Петра Порошенка. Нові дані дозволили журналістам припустити, що Порошенко створив офшорну компанію не для того, аби передати "Рошен" у "сліпий траст", а щоб мінімізувати податки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!