"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Топ-менеджер "Нафтогазу" відповів на офшорні звинувачення

Понеділок, 6 листопада 2017, 16:35
 
Сергій Олексієнко

Член правління дочірньої компанії "Нафтогазу" "Укртрансгаз" Сергій Олексієнко спростовує інформацію про те, що він заснував офшорну компанію Pioneer Foundation для виведення валюти за кордон, щоб не стикатися з валютними обмеженнями, що діють в Україні.

Про це він заявив в коментарі Liga.net.

"Компанія відкривалася з метою довгострокового планування спадщини. Обмеження НБУ спочатку заявлялися як тимчасові, до їх зняття ніякої діяльності не планувалося", - сказав він.

"Аналіз, який провели юристи, показав, що до зняття обмежень ніяких операцій робити не потрібно. З моменту відкриття компанія не вела діяльності, не відкривала рахунків, не отримувала активів", - додав член правління "Нафтогазу".

Реклама:

"В кінці 2016 року, коли мені запропонували увійти до наглядової ради Приватбанку, я дав інструкції про її закриття, щоб не давати приводів для атак. У квітні 2017 року компанія була закрита. Зазначу, що обмеження НБУ були зняті не в лютому 2017 року, як написано в статті, а в червні 2017 року, тобто вже після того, як компанія була закрита", - сказав Олексієнко.

Нагадаємо, напередодні Слідство.Інфо повідомило, що для Олексієнко заснували компанію в офшорі для виведення валюти за кордон, щоб не стикатися з валютними обмеженнями, що діють в Україні.

У матеріалах стверджувалося, що до схеми з виведення валюти може бути причетний Альфа-Банк, а рахунок для фонду Олексієнко вирішили відкрити в Банку Кіпру.

Олексієнко в липні 2014 року почав працювати в "Нафтогазі України" і став уповноваженим з перспективних проектів.

Зараз він є членом правління дочірньої компанії "Нафтогазу" "Укртрансгаз", яка відповідає за передачу і зберігання природного газу. До роботи у державній компанії Олексієнко був інвестиційним банкіром.

Раніше ЕП писала, що контроль за фінансовими потоками "Укртрансгазу" знаходиться в руках членів правління компанії - Романа Білягі, Сергія Олексієнка та Сергія Макогона, які є членами команди глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Нагадаємо, напередодні 400 журналістів з 67 країн одночасно опублікували викривальні матеріали про офшори і фінансові махінації політиків і чиновників різного рівня в рамках проекту Paradise Papers або "Документи з райських островів".

Інформація опублікована на сайті Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: