НБУ ввів в експлуатацію нову систему електронних платежів

Понеділок, 6 листопада 2017, 11:31

Національний банк впровадив у експлуатацію нове модернізоване покоління державної системи електронних міжбанківських розрахунків – Системи електронних платежів НБУ.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У Нацбанку наголошують, що впровадження нового третього покоління СЕП (далі СЕП-3 - ЕП) пройшло успішно та не вплинуло на якість обслуговування банками своїх клієнтів.

Протягом банківського дня 3 листопада в СЕП-3 було оброблено 1,22 млн платежів на загальну суму понад 79,7 млрд гривень.

Реклама:

"Впровадження СЕП-3 є однією зі складових Стратегічної програми розвитку інформаційних технологій Нацбанку, яка спрямована на розвиток і удосконалення сервісів та ІТ-інфраструктури як для внутрішніх завдань регулятора, так і насамперед для тих послуг, що НБУ надає банківській спільнотіˮ, – сказав директор Департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк.

Також він розповів, що сутність інноваційної СЕП-3 полягає в її істотному оновленні на базі провідних сучасних інформаційних технологій.

Як зазначається, архітектуру СЕП перебудовано на засадах промислового середовища серверів додатків IBM WebSphere, промислових стандартів JEE та транспортної системи НБУ на базі WebSphere MQ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!