"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український стартап запустив сервіс для поліпшення фотографій

Неділя, 5 листопада 2017, 17:25

Українські розробники запустили сервіс Let's Enhance, який дозволяє відновлювати чіткість фотографій.

Про це повідомляє vc.ru.

Let's Enhance використовує нейронні мережі, які навчаються відновлювати деталі, спираючись на дані про об'єкти і текстури, які часто зустрічаються. Сервіс дозволяє збільшити зображення в чотири рази без втрати якості.

Реклама:

Перша мережа прибирає jpeg-артефакти, дефекти зображення, які виникають при стисненні. Друга, під назвою Boring, відновлює чіткість ліній і структур зображення. Ця мережа добре підходить для логотипів і коміксів. Третя мережа - Magic - домальовує на фото відсутні деталі, роблячи його більш реалістичним.

Засновники вклали в проект близько 10 тисяч доларів. Зараз сервіс працює безкоштовно, проте в майбутньому творці проекту можуть ввести плату за використання.

Творці попереджають, що нейромережі погано справляються зі сканами старих фотографій, скріншотами, "псевдопікселізованими" ілюстраціями і картинками після цифрового зуму камери.

Проект заснували Владислав Пранскевічус і Олександр Савсуненко, засновник вже закритого стартапу з виробництва ДНК-тестів Titanovo.

Нагадаємо, в 2015 році Савсуненко з партнером Корі Маккареном в на початку 2015 р заснували в США компанію Titanovo inc., яка спеціалізувалася на проведенні ДНК-тестів на персональні ризики прояви хвороби Альцгеймера, захворювань серцево-судинної системи, отримати рекомендації по правильному харчуванню. У 2017 українське представництво закрилося.

В жовтні український вчений відсудив патент у американської компанії 23andMe.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!