"Спецтехноекспорт" відреагував на звинувачення в корупції

П'ятниця, 3 листопада 2017, 15:20
 

Держпідприємство "Спецтехноекспорт" заявляє про блокування роботи у зв'язку з обшуками Генеральної прокуратури в компанії.

Про це повідомляє прес-служба "Спецтехноекспорту".

Компанія заявляє, що предметом обшуків є розслідування виконання комісійної угоди з обслуговування експортної діяльності приватного підприємства.

"Оплату за поставлену продукцію здійснював іноземний замовник, а не держава. Поставка продукції здійснювалася відповідно до вимог законодавства України", - пояснює прес-служба.

Реклама:

При цьому, в держпідприємстві підкреслюють, що звинувачення в розтраті "оборонних засобів" в даному випадку недоречні.

Разом з тим, уточнюється в заяві, знайдені в будинку директора "Спецтехноекспорту" кошти задекларовані, а їх вилучення проведено з порушенням законодавства.

"На даний момент у зв'язку зі слідчими діями діяльність "Спецтехноекспорту" фактично заблокована. І, як вважає колектив, це і є кінцевою метою слідчих", - заявляє компанія.

Як повідомлялося, слідчі Державної фіскальної служби під процесуальним керівництвом Генпрокуратури провели обшуки в офісі та за місцем проживання керівництва державного зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт".

Згідно з повідомленням, слідче управління ДФС розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК, ч. 1 ст. 205 КК за фактом розтрати посадовими особами ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" державних коштів в сумі 198 млн грн шляхом виведення коштів через фіктивні підприємства.

Як повідомлялося, в лютому стало відомо про розслідування Нацполіціі за підозрою про виведення з "Спецтехноекспорт" 91 млн грн через схему експорту обладнання через фіктивні фірми.

Нагадаємо, у 2015 році було відкрито кримінальне провадження про виплату "Спецтехноекспортом" фіктивних агентських на суму 3,59 млн доларів.

Державне зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт" створено урядом у 1998 році. Його основним видом діяльності є експортно-імпортні відносини на світовому ринку озброєнь.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: