Розенко: Газові олігархи казали людям випалювати більше газу

П'ятниця, 3 листопада 2017, 14:10
 

Відсутність реального обліку споживання житлово-комунальних послуг населенням України є основною проблемою для упровадження монетизації субсидій.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі одного з телеканалів, передає УНІАН.

"На жаль, це найголовніша проблема - ми не маємо нормального обліку споживання, що стримує процес монетизації цієї субсидії", - сказав він.

Віце-прем'єр зазначив, що історії про те, що у населення заберуть субсидії або не оформлять на новий строк, вже не працюють.

Реклама:

При цьому Розенко висловив сподівання на те, що підприємства, які надають послуги, в першу чергу будуть вести облік реального споживання серед громадян. Він повідомив, що у разі економії протягом опалювального сезону уряд вирішив монетизувати невелику частину коштів і видати населенню у вигляді премії за економію ресурсу.

Таким чином уряд стимулює людей, які отримують субсидії, до економного споживання, щоб не було історій про те, як було два роки тому, коли люди відкривали двері та кватирки через спеку, замість того, щоб економно витрачати газ.

"Наші монополісти, газові олігархи ходили по домівках, їх агенти говорили: ви випалюйте більше газу, тому що у вас заберуть субсидію. Поширювали міф. Тепер ми говоримо: ні, ми вас будемо стимулювати. І ми даємо першу пробну куля в цьому році" , - сказав Розенко.

Віце-прем'єр зазначив, що виплата компенсацій за зекономлені субсидії, яка відбувається зараз, є першим етапом на шляху до упровадження процесу монетизації субсидій на ЖКП.

Нагадаємо, домогосподарствам, які економили і в попередньому опалювальному сезоні використали менше газу, що покривається субсидією, цієї осені виплатять до 700 грн компенсації.

Монетизація стосується жителів будинків та квартир з автономним опаленням.

"За цими коштами звернулися понад 1,7 млн українців. За невикористані кошти на субсидії буде виплачено 1,1 млрд грн", — повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Рекомендуємо почитати: Все про нову субсидію: кому, скільки, за що, хто заплатить

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: