"Дочка" "Київстару" отримала статус оператора платіжної системи

Середа, 29 листопада 2017, 13:25

Національний банк надав дочірній компанії оператора "Київстар" ТОВ "Стармані" право на отримання статусу оператора платіжної інфраструктури.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент компанії Петро Чернишов.

""Стармані", 100% дочірня компанія Kyivstar, нарешті отримала статус оператора послуг платіжної інфраструктури! Може хтось і скаже, що таких операторів в Україні багато - але ось у мобільного оператора - це перший!", - написав Чернишов.

Реклама:

За його словами, Київстар став на крок ближче до запуску мобільних фінансових послуг для абонентів.

Чернишов також зазначив, що тепер Нацбанк повинен затвердити положення про здійснення операцій з електронними грошима національної платіжної системи "Простір", після чого "Київстар" буде готовий до запуску мобільних фінансових послуг для абонентів.

"Скоро ті, хто живе далеко від банківських відділень або не має банківського рахунку, зможуть оплачувати покупки, комунальні послуги, квитки в міський транспорт зі звичайного телефону (навіть смартфон для цього не потрібен!), а ті, хто живе в містах - легко і швидко заплатять за таксі, доставку піци або інші товарів прямо з мобільного додатку", - написав він.

"Київстар" - телеком-оператор, що надає послуги зв'язку і передачі даних, в тому числі на основі технології 3G. Послугами оператора користується понад 25 млн абонентів мобільного зв'язку.

Нагадаємо, у червні 2016 року компанія "Стармані", дочірнє підприємство оператора Київстар, отримала ліцензію Національного банку на здійснення переказу коштів у національній валюті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: