"Укрпошта" задумалася над придбанням банку

Вівторок, 28 листопада 2017, 18:18
 

"Укрпошта" має намір розвивати фінансові послуги, і розглядає три можливих варіанти, як це здійснити.

Про це розповів керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський, передає кореспондент ЦТС.

Можлива, як покупка банку, так і співпраця з подібними фінустановами.

"Ми хочемо розвивати фінансові послуги. Варіант А - щоб прописали закон. Якщо цього не відбудеться, у нас є варіант Б - купити банк", - сказав Смілянський.

Реклама:

"Нам можуть не дозволити це зробити, тоді є варіант В - стратегічне партнерство з банком, що, по суті, те ж саме, що варіант Б. Але заборонити нам це зробити не можуть", - зазначив він.

Смілянський уточнив, що зараз "Укрпошта" вже веде переговори з деякими невеликими банками з метою стратегічного партнерства.

Раніше Смілянський заявляв: "Ми розробили стратегію, де показали, що пошта за п'ять років може збільшити дохід з 4,4 млрд грн до 13 млрд грн. Але для цього потрібно, щоб нам дозволили розширити перелік фінпослуг".

"Згідно з меморандумом з МВФ, Україна не може більше створювати державні банки. Тому, ми запропонували креативно підійти до цього питання і просимо дати право "Укрпошті" вести поточні рахунки і можливість випускати картки... це буде такий особливий банк, без можливості оформляти кредити", - додав він.

Як повідомлялося, "Укрпошта" буде змінювати формати відділень і надаватиме ширший спектр послуг. Крім поштових, надаватимуться послуги банківські та роздрібної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: