Хакери вкрали 30 мільйонів доларів з криптогаманця

Вівторок, 21 листопада 2017, 10:29
 

Творці токенізованих доларів Tether опублікували повідомлення, в якому оголосили про велику хакерську атаку.

Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

За їх словами, невідомий хакер зламав гаманець Tether Treasury і викрав 30,95 млн доларів в токенізованих доларах. 19 листопада ці кошти були відправлені на неавторизовану біткоін-адресу.

Представники Tether відзначили, що не дозволять викупити викрадені токени, і зараз намагаються повернути їх, щоб активи не "спливли" у глобальну екосистему.

Реклама:

Також опубліковано адресу, на якому хакер в даний момент зберігає вкрадені кошти, користувачам настійно рекомендується не брати з нього токени - вони вже позначені в системі, тому погасити їх не вийде.

Крім того, розробники тимчасово заморозили бек-енд гаманець Tether.to і викладають в мережу нові версії програмного забезпечення для обмінників, гаманців і інших інтеграторів - Omni Core.

Також стверджується, що на випуск Tether атака ніяк не вплинула - токени, що залишилися, повністю підкріплені активами з резерву.

У відповідь на оголошення деякі криптовалютні біржі, на яких представлений Tether, оголосили про припинення торгів цим токеном.

Зокрема, Huobi.Pro і OKEx опублікували ідентичні повідомлення:

"Доносимо до вашого відома, що ми отримали повідомлення від Tether про те, що їх гаманцю USDT потрібне термінове оновлення. Для забезпечення безпеки ми негайно припиняємо всі депозити і зняття USDT. Ці послуги будуть відновлені після апгрейда. Приносимо вибачення за всі незручності".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: