Burisma Злочевського отримала контроль над ще однією газодобувною компанією

Четвер, 2 листопада 2017, 14:05
 

Група компаній Burisma увійшла до складу засновників газодобувної компанії "Надрагазвидобування".

Про це свідчать дані Державного реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції, передає enkorr.

"Надрагазвидобування" має ліцензію на розробку Шевської площі в Дніпропетровській області.

Контроль був оформлений через ТОВ "Перша українська газонафтова компанія". Вона увійшла до складу засновників "Надрагазвидобування" в середині серпня цього року.

Реклама:

Попереднім власником компанії була кіпрська Miresentio Trading Ltd. Тоді ж новим керівником компанії був призначений Олександр Ткачук, який змінив на посту керівника Дмитра Гурського, який був до 2010 року заступником міністра навколишнього середовища.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Антимонопольний комітет оприлюднив перелік афілійованих з Burisma компаній, серед яких "Надрагазвидобування" тоді не значилася.

"Надрагазвидобування" отримало спеціальний дозвіл на розробку Шевської площі (18,7 кв. км) навесні 2016 року строком на 20 років. В даний момент компанія проводить розвідувальне буріння на цій площі.

Як повідомлялося, у травні 2017 року Brociti Investments Limited (Кіпр), що входить до групи Burisma, отримала дозвіл АМКУ на придбання більше 50% компанії Diloretio Holdings Ltd, якій, в свою чергу, в Україні належить 3 нафтогазові компанії: "Сістемойлінженірінг", " Нафтогазпромислова геологія" і "Технокомсервіс".

Burisma Holdings володіє українськими видобувними компаніями "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" і "Алдеа".

У портфелі Burisma також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах.

В цілому компанія володіє і розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, 99% видобутку припадає на природний газ.

Сукупний обсяг видобутку природного газу у 2016 році становив більше 1 млрд куб м.

Burisma контролюється Миколою Злочевським, який обіймав посаду міністра екології в уряді Миколи Азарова з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року.

На початку 2015 року Злочевський був оголошений в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. Через 2 роки кримінальні справи стосовно Злочевського та групи Burisma були закриті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: