Порошенко визначився, хто обере членів енергетичного регулятора

П'ятниця, 17 листопада 2017, 14:10
 

Президент Порошенко підписав указ "Про визначення осіб до складу Конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг".

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Підписанню указу передував вибір двох кандидатур до комісії від президента.

Згідно з документом, ними стали президент всеукраїнської громадської організації "Енергетична асоціація України" Василь Котко і президент всеукраїнської громадської організації "Асоціація "Укргідроенерго" Семен Поташник.

Реклама:

Таким чином, склад комісії сформований і може почати роботу.

Нагадаємо, до 8 грудня в рамках ротації повинні бути звільнені чергові два члена НКРЕКП, після чого регулятор втратить кворум для прийняття рішень.

Як повідомлялося, 11 жовтня Кабінет міністрів призначив членом номінаційної комісії з відбору членів Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг Миколу Ніцака.

Микола Ніцак обіймав посаду голови "Вінницяобленерго" у 2005-2013 роках, після чого на посаді його змінив Юрій Касіч, який відомий як топ-менеджер компаній Костянтина Григоришина.

Раніше Верховна Рада делегувала в Номінаційну комісію з відбору членів НКРЕКП Світлану Голікову і Василя Яструбинського.

Голікова є директором ПП "Траненергоконсалтінг", також працює в "Київському інституті енергетичних досліджень".

Яструбинський працював начальником управління цінової політики Київської міської державної адміністрації.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: