"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін’юст хоче арештовувати банківські рахунки онлайн

П'ятниця, 17 листопада 2017, 10:58
 

Міністерство юстиції перейматиме досвід Хорватії у запровадженні системи електронних арештів банківських рахунків.

Про це заявив директор департаменту з питань правосуддя та національної безпеки Олександр Олійник після робочого візиту делегації Міністерства юстиції до Республіки Хорватія, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

За словами Олійника, після запровадження у Хорватії електронного арешту коштів суттєво покращилася ситуація з виконанням судових рішень.

З початку 2011 року із 8,1 млн документів про стягнення коштів на загальну суму 39,7 млрд євро кількість виконаних документів становила майже 7 млн документів (82%) на суму більше 23 млрд євро (58%).

Реклама:

"Це стало можливим завдяки тому, що Фінансове агентство, яке є провідною хорватською компанією у сфері фінансового посередництва, має можливість надавати банкам електронне розпорядження щодо блокування коштів протягом 60 хвилин. Так як сам процес відбувається протягом декількох хвилин, у боржника немає можливості вивести кошти з рахунків", - зазначив представник Мін’юсту.

Він додав, що всього через кілька років після введення електронного арешту коштів за оцінками, складеними для доповіді Світового банку Doing Business-2017, Хорватія піднялася з 52 на 7 місце.

Нагадаємо, Міністерство юстиції оголосило про запуск відкритого онлайн-реєстру громадян і компаній-боржників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: