Найбільших світових виробників пива перевірять на монополізм в Україні

Четвер, 16 листопада 2017, 16:10
 

Антимонопольний комітет почав розгляд справи про концентрацію внаслідок угоди по злиттю двох виробників пива - AB InBev з SABMiller.

Розгляд ряду пов'язаних з угодою справ АМКУ розпочав 1 листопада, йдеться в повідомленні комітету.

Повідомляється, що угода була закрита в жовтні 2016 року і в її результаті AB InBev отримала 24% акцій Anadolu Efes.

Компанія "Сан ІнБев Україна" є одним з лідерів пивоварного ринку України, займаючи 30% українського ринку пива.

Реклама:

Їй належать Чернігівський, Харківський і Миколаївський заводи.

Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: BUD, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Löwenbräu, Franziskaner, Spaten, Beck's, а також локальних ТМ: "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", "Жигулівське".

Компанії Efes в Україні належить пивоварний завод в Донецьку, який зараз знаходиться на непідконтрольній Україні території. На сайті компанії вказано, що вона втратила контроль над цими потужностями з 1 лютого 2017 року.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року найбільший світовий пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) зі штаб-квартирою в Бельгії і найбільша пивоварна компанія Туреччини Anadolu Efes (Efes) уклали угоду про наміри щодо об'єднання свого бізнесу на території Росії та України в рівних частках.

Передбачається, що угода може бути закрита до кінця першого півріччя 2018 року.

"Умовами успішного завершення поточної операції є позитивні результати взаємних правових перевірок активів і процесів компаній, а також отримання необхідних погоджень від уповноважених державних органів Росії і України", - зазначалося в повідомленні AB InBev.

Всі зміни вступлять в силу після закриття угоди, до цього моменту AB InBev і Anadolu Efes продовжують працювати як незалежні бізнеси.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: