Volkswagen витратить 12 мільярдів доларів на виробництво електромобілів

Четвер, 16 листопада 2017, 12:30

Volkswagen Group в четвер повідомила, що до 2025 року планує витратити 12 мільярдів доларів на розробку і виробництво гібридних автомобілів і електромобілів в очікуванні посилення норм у Китаї.

Про це повідомляє Reuters.

Група, яка включає автовиробників Volkswagen AG і Audi AG, має намір в найближчі два-три роки випустити 15 моделей автомобілів на альтернативних джерелах енергії (new energy vehicles, NEV) і ще 25 - після 2025 року.

Квоти на виробництво і продаж NEV в Китаї, які вступлять в силу в 2019 році, спровокували висновок цілого ряду угод в сфері виробництва електромобілів. Компанії представляють нові моделі, сподіваючись дотримати мінімальні норми. Автовиробники, які не виконають вимоги, повинні будуть купувати права на роботу на китайському ринку.

Реклама:

Volkswagen вже випустила на китайський ринок близько 10 моделей NEV, але всі вони - імпортовані, а обсяги продажів обмежені, повідомила представник компанії.

Глава китайського підрозділу компанії Йохем Хайцман, виступаючи напередодні автосалону в Гуанчжоу, додав, що група має намір продавати 400 тисяч автомобілів на альтернативних джерелах енергії в рік до 2020 року і 1,5 мільйона в рік до 2025 року.

За словами Хайцмана, дальність пробігу деяких моделей складе 400-600 кілометрів без підзарядки. Для порівняння, дальність пробігу електромобіля Model S Tesla становить від 490 до 632 кілометрів залежно від ємності акумулятора.

"Нам потрібні великі обсяги автомобілів на альтернативних джерелах енергії ... ми працюємо над цим в повну силу", - сказав Хайцман.

Нагадаємо, Volkswagen Жук також стане електрокаром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: