СБУ викрила розкрадання 2,5 мільйона у морпорту “Южний”

Середа, 15 листопада 2017, 16:35

СБУ викрила багатомільйонну оборудку, через яку розкрадалися гроші державного підприємства "Морський торговельний порт "Южний".

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України. 

"Правоохоронці встановили, що провідний бухгалтер одного з секторів централізованої бухгалтерії та окремі посадовці підприємства вносили неправдиві дані в реєстр на перерахування соціальних виплат. Гроші насправді надходили на банківські карткові рахунки родичів та близьких людей зловмисників", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що протягом 2016 - 2017 років бухгалтерією порту на користь "підставних" осіб перераховано майже два з половиною мільйони гривень. За попередніми оцінками загальна сума завданих держпідприємству збитків становить понад п'ять мільйонів гривень.

Реклама:

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та мешкання фігурантів справи оперативники спецслужби виявили та вилучили документи, що підтверджують проведення оборудки. 

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, провідному бухгалтеру порту оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, НАБУ виявило змову у порту "Южний", з порушників стягнули 23 мільйони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: