"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Pegasus Airlines розглядають можливість відкриття "дочки" в Україні

Вівторок, 14 листопада 2017, 11:30

Pegasus Airlines розглядає можливість відкриття дочірнього підприємства в Україні.

Про це розповів Forbes директор авіакомпанії з продажу та розвитку мережі Емре Пекесен, передає avianews.

Менеджмент вже провів переговори з Мінінфраструктури України в Києві про створення можливого спільного підприємства, в якому більшою часткою володітимуть українські інвестори і яке буде літати з української ліцензією.

Реклама:

"Україна є ринком, який недостатньо обслуговується. Тільки один авіаперевізник дуже активний - це МАУ. Це велика країна з великим населенням і з середнім зростанням ВВП по регіону. Це цікава країна. Ми стежимо за ситуацією, але це не означає, що ми точно відкриємо нову базу", - сказав Пекесен, зазначивши, що Україна одна з країн, що знаходяться в шорт-листі керівництва.

Він також підтвердив, що в разі запуску української дочки вона буде виконувати як внутрішні, так і міжнародні польоти.

У червні заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань повідомила, що турецький лоукост Pegasus Airlines подав заявку до Державіаслужби України для реєстрації в якості української авіакомпанії.

Після цього Мінінфраструктури спростувало цю інформацію. У свою чергу Вікторія Довгань, після появи спростування міністерства, написала на своїй сторінці в facebook: "Насправді питання Pegasus є чутливим, враховуючи переговори і комерційну таємницю".

Інформація про можливе відкриття дочірнього підприємства Pegasus Airlines в Україні виникла на ринку в кінці січня. Тоді міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з представниками бізнесу в Європейській бізнес асоціації заявив, що міністерство працює з турецької авіакомпанією, яка хоче відкрити свою дочку в Україні для виконання внутрішніх рейсів.

Pegasus Airlines зараз здійснює рейси в Україну по турецької квотою, літаючи зі Стамбула до Львова, Запоріжжя, Харків і з Анкари до Києва і Одеси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: