Нацкомісія розпочала підготовку до тендеру на 4G

П'ятниця, 10 листопада 2017, 11:32

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв`язку та інформатизації розпочала підготовку до тендеру на 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц.

Про це повідомляє прес-служба НКРЗІ.

Як наголошується, 10 листопада Національна комісія прийняла рішення "Про  проведення конверсії та видачу ліцензії на конкурсних або тендерних засадах" в діапазоні 1800 МГц.

Рішення прийнято на підставі заяв ПрАТ "ВФ Україна", ТОВ "Лайфселл" та ПрАТ "Київстар" про намір вивільнити смуги радіочастот, що передбачені для впровадження нової технології.

Реклама:

Рішення, зокрема, передбачає проведення конверсії радіочастотного ресурсу України у смугах радіочастот в діапазоні 1800 МГц у всіх регіонах України та за результатами цієї конверсії видачу ліцензій на конкурсних або тендерних засадах.

Цим же рішенням ПрАТ "ВФ Україна", ТОВ "лайфселл" та ПрАТ "Київстар" визначено суб’єктами конверсії та встановлено строки проведення заходів з конверсії: початок – ІІ квартал 2017 року, закінчення - не пізніше одного місяця з дня фінансування вартості конверсії її ініціаторами.

Це рішення надає старт підготовки до тендеру на 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц, що передбачає виконання всіх необхідних процедур у визначені законодавством терміни.

"Так, в двотижневий строк НКРЗІ очікує плани конверсії для розгляду та затвердження", - повідомляє прес-служба.

Читайте також: 4G для обраних: чи запрацює в Україні зв'язок четвертого покоління

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: