США посилили санкції проти нафтових компаній Росії

Середа, 1 листопада 2017, 15:15

Міністерство фінансів США уточнило редакцію секторальних санкцій, накладених на російську нафтову галузь, включивши в них нові обмеження, прийняті Конгресом в липні.

Про це пише російський Коммерсант.

Зміни внесені в директиву 4, прийняту у вересні 2014 р вихідної редакції американським компаніям і громадянам було заборонено чинити будь-який сприяння (за винятком фінансового) проектам з розробки нафтових родовищ в російській Арктиці, на шельфі (при глибині моря понад 150 м) і в сланцевих покладах.

Тепер заборона поширилася не тільки на Росію, а й на нові нафтові проекти в будь-якій країні, якщо в них бере участь російська компанія, на яку накладено секторальні санкції і яка володіє в проекті часткою в 33% або більше. Обмеження будуть поширюватися на проекти, розпочаті 28 січня 2018 року або пізніше. Таким чином, діючих проектів обмеження не торкнуться.

Реклама:

У Держдепартаменті додали, що зазначені санкції поширюються і на російські проекти експортних трубопроводів, проте чіткої вказівки на це, а також на суть цих санкцій серед опублікованих Мінфіном США поправок і доповнень немає.

Наявність санкцій може перешкодити російським компаніям боротися на зарубіжних тендерах з розіграшу ділянок і вступати в консорціуми з їх освоєння інакше, ніж на положенні міноритарія.

Нагадаємо, в кінці вересня США повідомили про майбутнє подальше посилення санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, що були накладені через її агресію проти України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: