"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія викрала дані АНБ за допомогою "Касперського" - WSJ

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 09:15

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

Російські хакери отримали досуп до файлів після того як сторонній підрядник скачав секретні матеріали на свій домашній комп'ютер.

Припускається, що хакери змогли ідентифікувати ці файли завдяки антивірусу виробництва російської "Лабораторії Касперського", встановленому на комп'ютері підрядника.

Раніше адміністрація президента США повідомила державним установам країни про необхідність припинити використання продукції російської "Лабораторії Касперського".

Реклама:

Департамент національної безпеки США видав директиви федеральним установам, наказавши їм виявити продукцію Касперського в своїх інформаційних системах і припинити її використання.

У Департаменті заявили, що стурбовані "зв'язками між деякими співробітниками Касперського і російською розвідкою та іншими державними установами".

18 вересня Сенат США проголосував за заборону федеральним установам використовувати продукцію "Лабораторії Касперського".

Лабораторія Касперського неодноразово заперечувала, що вона має зв'язки з будь-яким урядом, і заявляла, що не може допомагати уряду в кібершпіонажі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!