Перерахунок пенсій в рамках реформи займе до 3 днів – ПФ

Четвер, 5 жовтня 2017, 12:41

Глава Пенсійного фонду Олексій Зарудний заявляє, що перерахунок пенсій в рамках реформи буде проведено автоматично і займе 2-3 дні.

Про це він сказав у четвер на селекторній нараді з питань впровадження пенсійної реформи, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розроблено і протестовано відповідне програмне забезпечення, за допомогою якого, підкреслю, автоматично в найближчі 2-3 дні буде здійснено перерахунок для 9 мільйонів пенсіонерів", - заявив Зарудний.

Він зазначив, що на виплату осучаснених пенсій передбачено 26 мільярдів гривень.

Реклама:

За словами чиновника, практично наступного дня після набрання чинності законом Пенсійний фонд виготовить додаткові платіжні документи.

Зарудний уточнив, що пенсіонери, які отримуватимуть пенсії в жовтні вже після вступу закону в дію, отримають пенсію в попередньому розмірі, а також доплату, згідно з перерахунком; ті, хто вже отримав пенсії, отримають просто доплату.

Як повідомлялося, 3 жовтня український парламент прийняв урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій", підтримавши тим самим так звану пенсійну реформу в Україні.

Проект закону передбачає, що прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, складе 1 452 гривні, а не 1 312, як зараз.

За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, частина пенсіонерів зможуть отримати підвищені пенсії не в жовтні, а тільки в листопаді, через необхідність проведення перерахунку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!