Мільйонні штрафи під час електронної реєстрації податкових накладних та поради юристів

Четвер, 26 жовтня 2017, 08:30

Автоматизація та систематизація процесів можлива не тільки у виробництві, а й у юриспруденції, - наполягає старший партнер юридичної компанії LS GROUP, заслужений юрист України Геннадій Дем’яненко. Більше того, smart - технології дозволяють мінімізувати час та знизити витрати клієнтів на обслуговування.

 
Геннадій Дем’яненко
Глава юридичної компанії LS GROUP

Перш за все, такий підхід особливо актуальний для великого та системного бізнесу. Саме багаторівневі та багатовекторні корпоративні структури акумулюють навколо себе значну частку юридичних завдань, більшість із яких носить короткотерміновий характер. Вирішити справу потрібно  швидко та головне, з позитивним для бізнесу, результатом.

"При зверненні до нас Клієнта із новою справою, ми спочатку проводимо юридичний консиліум, - розповідає керівник LS GROUP Геннадій Дем’яненко. - Головна мета – відпрацювання найефективнішої стратегії, за допомогою якої розробляється алгоритм вирішення питання та встановлюються нові системні рамки. Після реалізації процесу ми знову робимо аналіз, визначаємо мінімізацію втрат, відпрацьовуючи кореляцію між даною та попередніми справами".

Нещодавній приклад справа, у якій LS GROUP захистила інтереси ресурсного виробника на суму понад 5 мільйонів гривень у податковому спорі.

Реклама:

При судовому розгляді питання правомірності застосування штрафу у розмірі 2,5 мільйона гривень за порушення термінів реєстрації податкових накладних, внаслідок правильно побудованої LS GROUP стратегії доведено, що саме фіскальним органом протиправно не збільшено підприємству суму податку, на яку платник податку мав право зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних. 

По інших декількох мільйонам донарахувань юристи мотивовано обґрунтували, що податковим контролем фактично вчинено подвійне оподаткування, рішення нормативно та документально не обґрунтовані, а висновки стосовно нереальності здійсненням господарських операцій – передчасні та оціночні.

За наслідками розгляду суд погодився із правовою позицією юристів LS GROUP  та минулого тижня скасував податкові повідомлення-рішення на загальну суму понад 5 мільйонів гривень.

"Ця справа є одним із прикладів такої системності. Адже чітко розуміючи алгоритм роботи по ній, часові межі, ми відпрацювали із максимальним КРІ для Клієнта, - наголошує глава LS GROUP Геннадій Дем’яненко. – Загалом у таких "системних справах" маємо рішення судів на користь клієнтів на мільйони. При цьому ефективність наших юристів майже стовідсоткова, при мінімальних витратах на обслуговування".

lsg.com.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!