Агрохолдинг Косюка переніс центральний офіс на Кіпр

Середа, 25 жовтня 2017, 16:50
 

Акціонери агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" на зборах призначили новим директором Раймонда Вільяма Річардса і затвердили переведення офісу з Люксембургу на Кіпр.

Згідно з повідомленням на Лондонській фондовій біржі, Річардс призначений на період до проведення річних зборів акціонерів у 2019 році, передає "Інтерфакс-Україна".

Річардс народився 8 жовтня 1960 року у Великобританії.

Акціонери затвердили переведення офісу і центральної адміністрації холдингової компанії MHP SE з Люксембургу на Кіпр. Офіційним представником і консультантом МХП на Кіпрі буде компанія Mouaimis&Mouaimis.

Реклама:

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. Продукція МХП реалізується під торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський" і Qualiko.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, який у 2014 році працював заступником глави Адміністрації президента.

У першому півріччі 2017 року чистий прибуток МХП збільшився в 1,9 рази, до 210 млн доларів у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Виручка компанії виросла на 24% - до 600 млн доларів, в тому числі частка експортної виручки зросла до 58% з 53% в січні-червні 2016 року.

Чистий прибуток МХП у 2016 році становив 69 млн доларів проти чистого збитку в 113 млн доларів у 2015 році. Виручка зросла на 7% - до 1,14 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що невиконавчий директор ради директорів компанії MHP SE Філіп Ламарш подав у відставку.

Нагадаємо, бюджетний комітет підтримав поправку №231, якою скасовується обмеження на отримання аграрними групами пов'язаних компаній дотацій на більш ніж 150 млн грн на рік.

Як повідомлялося, за січень-липень 2017 року більшу суму дотацій отримали лише два аграрних холдинга —  Миронівський хлібопродукт Юрія Косюка та Укрлендфармінг Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно).

Усі аграрні компанії за цей період ( в рамках відповідної програми спецдотацій) отримали з бюджету 2,315 млрд грн дотацій, але окрім МХП і Укрлендфармінгу ніхто не отримував більше 150 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: