Підвищення ціни на паливо для Міноборони було необгрунтованим - аудитори

Середа, 25 жовтня 2017, 14:02
 

Державна аудиторська служба вважає необґрунтованим підвищення ціни на паливо компанією "Трейд Коммодіті" для Міністерства оборони.

Про це в ході брифінгу повідомила голова служби Лідія Гаврилова, передають "Українські Новини".

"Була проведена перевірка фахівцями нашого управління, під час якої було встановлено, що в результаті проведення процедури закупівлі палива Міноборони уклало договір з "Трейд Коммодіті" на 1,245 млрд гривень. Було встановлено факт необґрунтованого підвищення ціни після проведення процедури закупівлі", - сказала вона.

За її словами, внаслідок підвищення ціни міністерство недоотримало палива в обсязі 8,5 тис тонн на 149 млн гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, в квітні 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони вибрав "Трейд Коммодіті" переможцем відкритого тендеру із закупівлі палива.

У червні-серпні 2016 року ці фірми уклали кілька додаткових угод, через які ціна на той же обсяг збільшилася на близько 16% від початкової вартості.

"Трейд Коммодіті" пояснила підвищення ціни зростанням цін на паливо на біржах.

У НАБУ вважають, що збільшення ціни відбувалося "за відсутності будь-яких правових підстав".

11 жовтня НАБУ затримало заступника міністра оборони Ігоря Павловського і ще 3 співробітників Міноборони за підозрою в розтраті 149 млн гривень при закупівлі палива у фірми "Трейд Коммодіті".

Після цього був затриманий один з інвесторів компанії Володимир Трофименко, а пізніше Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для інвестора компанії Трофименко у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета стеження.

Потім Солом'янський районний суд Києва заарештував 149,3 млн гривень на рахунках компанії "Трейд Коммодіті" в банку "Південний".

Читайте також: Слід веде на Банкову: за що взяли заступника міністра оборони

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: