"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають

Вівторок, 24 жовтня 2017, 09:47

Ціни на нафту еталонних марок слабо зростають в ході азіатських торгів у вівторок на даних про скорочення світових товарних запасів нафти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

За оцінками міністерського комітету ОПЕК і не-ОПЕК, комерційні запаси нафти в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку, дещо знизилися і тепер перевищують середній рівень за п'ять років на 159 млн барелів, повідомляє Nasdaq.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:22 підвищилася на 10 центів (0,18%) - до 57,47 долара за барель.

Реклама:

Грудневий контракт на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднявся на 9 центів (0,17%) - до 51,99 долара за барель.

За підсумками сесії в понеділок котирування ф'ючерсу на Brent опустилися на 38 центів (0,7%), до 57,37 долара за барель, на WTI - зросли на 6 центів (0,1%), до 51,90 долара за барель.

За словами аналітика Tradition Energy Джина Макгілліана, інвестори консолідують позиції і чекають, чи дійсно "наслідки скорочення нафтовидобутку і підвищення попиту поліпшать співвідношення попиту і пропозиції".

"Якщо не буде ознак, що надлишок товарних запасів продовжує знижуватися, ралі може в будь-який момент втратити силу", - додав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!