SOCAR зупинив поставки російського пального через Курченка - ЗМІ

Понеділок, 23 жовтня 2017, 16:10
 

Компанія "Сокар Україна" призупинила імпорт дизельного палива через аналогічні поставки компанії "Перспектива трейдгрупп".

Про це повідомляє enkorr.

Компанія "Перспектива трейдгрупп", що має тісні зв'язки з Сергієм Курченком, у вересні реалізувала на внутрішньому українському ринку близько 1 тис тонн дизпалива виробництва "Газпром нафтохім Салават".

З цього обсягу 420 тонн було відправлено до Кривого Рогу для "АрселорМіттал Кривий Ріг" і ще 290 тонн палива на адресу компанії "Імпорт Транс Сервіс" (спецімпортера групи WOG).

Реклама:

Решту близько 300 тонн ДП "Перспектива трейдгрупп" поставила одній з юросіб компанії Marshal до Чугуєва і компанії "Донкомплекбуд" в Донецьку область.

Посередником при відправці салаватського ДП на адресу "Перспектива трейдгрупп" є британська компанія LVK Centre Limited. Ця ж компанія виступала посередником при поставках ДП виробництва "Газпром нафтохім Салават" для SOCAR.

Як повідомили в одному з підрозділів "Сокара", компанія призупинила поставки в Україну салаватського продукту до з'ясування всіх обставин.

"Ми стоїмо на паузі, умови поставок змінилися", - сказав співрозмовник.

"Перспектива трейдгрупп" зареєстрована на Світлану Глущенко, вона ж є директором. Дата реєстрації - 5 вересня 2014 року.

У 2016-2017 роках "Перспектива трейдгрупп" фігурувала в розслідуваннях СБУ і Нацполіціі, що проводяться щодо бізнесу Сергія Курченка.

Зокрема, на початку 2016 року слідчі поліції проводили виїмку документів на її адресою реєстрації, які свідчили про фінансово-господарські взаємовідносини цієї компанії з рядом структур Курченка, такими як "ФК Металіст", "Металіст Холдинг" та інші.

Також ця компанія фігурувала в розслідуванні СБУ щодо фінансування терористичної "ЛНР".

Крім того, "Перспектива трейдгрупп" була однією з трьох юридичних осіб, які в квітні 2017 року озвучувалися на нараді Міненерго РФ в якості можливих монопольних одержувачів російського ЗВГ в Україні.

Нагадаємо, що з 2015 року Росія ввела особливий режим експорту дизельного пального в Україні, визнавши його товаром подвійного призначення. З 2016 року російські виробники повинні отримувати дозволи ФСТЕК, надаючи найдетальнішу інформацію про одержувачів цієї продукції в Україні.

З 2016 року єдиним постачальником ДП в Україні є компанія "Роснєфть", що працює через швейцарського трейдера Proton Energy Group S.A. Поставки здійснюються виключно через нафтопродуктопровід "Самара - Західний напрямок".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: