ВТБ докапіталізує українську "дочку"

Понеділок, 23 жовтня 2017, 13:20
 

Наглядова рада ВТБ банку схвалила докапіталізацію української "дочки" на 2,6 мільярда гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Докапіталізація відбувається за рахунок грошей, які були видані ВТБ (Україна) кілька років тому в якості міжбанківських кредитів. Таким чином, ВТБ не надає своєму банку в Україні нових додаткових коштів", - пояснили в прес-службі ВТБ.

Раніше про плани докапіталізації повідомляв ВТБ (Україна). Всі нормативні процедури, пов'язані з докапіталізацією, будуть завершені в першому кварталі 2018 року.

Реклама:

Група ВТБ в травні минулого року заявила про намір продати українські банки в разі появи цікавих пропозицій. Однак уже в червні керівництво ВТБ повідомило, що призупинило активний пошук покупців.

Як раніше повідомляла ЕП, згідно з рішенням РНБО, яке президент ввів в дію своїм указом, від 16-го березня на один рік вводяться санкції проти п'яти працюючих в Україні структур російських держбанків: Сбєрбанку, ВТБ, "БМ Банку", Промінвестбанку і VS Bank.

Їм заборонили виводити капітал за межі України на користь пов'язаних осіб.

Український ВТБ (раніше - банк "Мрія") заснований у 1992 році. За даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року за розміром активів банк посідав 16-е місце серед 88 українських банків.

За підсумками першого півріччя він отримав чистий збиток у розмірі 1,16 млрд гривень, що в 4,3 рази менше, ніж за аналогічний період 2016 року. Активи банку з початку року зменшилися на 30,1% і становили на кінець червня 14,019 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: