Підвищення пенсій не вплине на розмір "зимової" субсидії

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 11:24

Підвищення пенсій, яке розпочалося з жовтня 2017 року, жодним чином не вплине на розмір "зимової" субсидій.

 Про це під час "Години запитань до Уряду" у Парламенті заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, для розрахунку розміру субсидій на цей опалювальний сезон органами соціального захисту населення беруться до уваги доходи громадян за I та II квартали цього року.

"Нові осучаснені пенсії не впливають на розмір допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг, яка надається урядом усім пенсіонерам-субсидіантам протягом цього опалювального сезону", - наголосив Міністр.

Реклама:

Крім того, Андрій Рева повідомив, що громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад у травні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо у червні цього року, і не мають інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу - пенсії.

"Це стосується лише тих українців, які донедавна працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату і пенсію, а віднедавна – у минулому чи цьому році (І та ІІ квартали) з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію. Ми крок за кроком відновлює соціальну справедливість, максимально спрощуючи та удосконалюючи програму житлових субсидій", - зазначив міністр соціальної політики.

За словами міністра, щоб скористатися таким правом, громадянам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення з Декларацією про доходи.

Нагадаємо, Кабмін вніс правки в процес надання субсидій.

Так, на новий опалювальний сезон 2017-2018 років – з 1 жовтня 2017 року – при розрахунку розміру субсидії будуть враховуватися доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за III і IV квартал 2017 року.

Раніше прем'єр заявив, що субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на наступний опалювальний сезон вже перепризначено для 6,53 мільйона українських сімей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: