"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрпошта" підвищить тарифи у 2018 році

Четвер, 19 жовтня 2017, 13:20
 

"Укрпошта" з 1 січня 2018 року підвищить тарифи на пересилання поштових відправлень в середньому на 16%.

Про це йдеться в повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Як повідомила прес-служба НКРЗІ, розгляд питання ініціювала "Укрпошта" у зв'язку зі вступом в силу нової редакції порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку, а також через зростання собівартості послуг.

"Підставою для перегляду тарифів є зміна ставок податків і зборів, мінімального рівня заробітної плати, ставок орендної плати, цін і тарифів на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси, які впливають на рівень планової собівартості операторів поштового зв'язку", - нагадує НКРЗІ.

Реклама:

У повідомленні вказується, що "Укрпошта" надала для розгляду пакет документів з розрахунками збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку в середньому на 16%, а саме: на пересилку поштових відправлень в межах України на 12,3% і в іноземні держави - на 43,2%.

"Рішення про затвердження нових граничних тарифів в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Нові тарифи вступлять в силу з 1 січня 2018 року", - повідомила прес-служба регулятора.

Нагадаємо, конкурент держпідприємства компанія"Нова пошта" підвищила тарифи з 1 серпня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: