"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ відкрив реєстр кредитних посередників банків

Середа, 18 жовтня 2017, 17:25

Національний банк почав вести на своєму офіційному веб-сайті реєстр кредитних посередників банків.

Про це повідомляє FinClub.

Реєстр буде наповнюватися поступово, по мірі того, як НБУ буде отримувати від банків інформацію про кредитних посередників.

Перед поданням такої інформації Нацбанку, кожен банк-кредитодавець самостійно перевірятиме її достовірність, адже він буде нести повну відповідальність за результати роботи і професійну відповідність своїх кредитних посередників.

Реклама:

Регулятор взяв на себе відповідальність за ведення реєстру кредитних посередників, який передбачає автоматичне включення або виключення інформації про кредитного посередника; збір та облік загальних відомостей про кредитних посередників і про посередницький договір.

"Реєстр Нацбанку дозволить споживачам банківських послуг отримувати розгорнуту інформацію про кредитних посередників банків. Це знизить ризик незаконних дій з боку шахраїв, які видають себе за представників банків, і підвищить якість інформування позичальників про умови та вартість кредитів. Такий підхід буде сприяти розвитку ринку споживчого кредитування в Україні", - зазначила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Кредитний посередник має право почати надання посередницьких послуг у сфері споживчого кредитування на користь банку-кредитодавця тільки після включення його до реєстру НБУ; отримання банком квитанції від НБУ з номером запису в реєстрі; оприлюднення банком - кредитодавцем відомостей кредитного посередника на своїй веб-сторінці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: