"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина готова надати Україні 100 поїздів — Омелян

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 15:20

Німецький Deutsche Bahn готовий розглянути можливість передачі Україні за залишковою вартістю 100 старих регіональних дизель-поїздів з кондиціонерами і вакуумними туалетами.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що через тиждень фахівці МІУ і УЗ повинні відвідати Німеччину, щоб проаналізувати вартість переобладнання рухомого складу.

Міністр зазначив, що реформа УЗ не передбачає суттєвого оновлення регіональних поїздів, також відсутні кошти для глобального оновлення такого рухомого складу.

Реклама:

"Мільйонам громадян пропонується щодня втрачати свідомість влітку від задухи і замерзати взимку ще одне десятиріччя. Безумовно, тих, хто їздить на Мерседесах - це не стосується", - сказав Омелян.

"Зараз у нас 165 складів дизель-поїздів, в експлуатації - 112. 118 з них потребують виключення з інвентарю до 2021 року. Відповідно, колапс не за горами. Про новий рухомий склад ніхто навіть не заїкається", - додав він.

Омелян також зазначив, що очікує на шквал критики "наскільки небезпечні німецькі потяги порівняно з hand-made українськими класичної конструкції 50-х років минулого століття, як безконечно довго їх треба сертифікувати провідними інститутами, що вартість адаптації перевищує ціну нового, який бознахто коли випустить і незрозуміло хто і за які гроші купить".

На думку міністра, насправді, це реальний шанс фактично повністю замінити парк регіональних дизель-поїздів за наднизькою ціною і дати мільйонам українських громадян з кінця 2018 року можливість їздити у комфортних потягах мінімум ще 15 років.

Нагадаємо, раніше вже звучала тема закупівлі вживаного німецького рухомого складу для приміських і регіональних перевезень. Правда, мова йшла не про дизель-поїзди, а про електрички.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: