"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтогаз збільшив закупівлі газу на 20%

Четвер, 12 жовтня 2017, 11:25
 

За 9 місяців 2017 року НАК "Нафтогаз України" закупила 17,5 мільярда кубометрів газу, що на 3,1 мільярда кубів більше, ніж за 9 місяців попереднього року.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Нафтогазу.

У структурі закуплених у цьому році обсягів газу частка імпорту становила 41%, газу, закупленого в "Укргазвидобування", - 59%.

Поставки імпортованого газу в Україну з боку РФ як у 2016 році, так і у 2017 році не здійснювалися, всі обсяги газу надходили з Європи.

Реклама:

За звітний період Нафтогаз імпортував з європейського ринку 7,1 млрд кубометрів газу, що на 2,4 млрд кубів (53%) більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Цього року Нафтогаз закуповував газ у 12 європейських постачальників з Німеччини, Швейцарії, Франції, Великобританії, Чехії, Польщі та Італії. Жодна з цих компаній не поставила більше 30% обсягу імпортованого газу.

Закуплений в "Укргазвидобування" газ в повному обсязі використовується для забезпечення побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії для надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню і релігійних організацій.

Крім того, необхідні обсяги імпортованого газу Нафтогаз направляє на забезпечення інших потреб побутових споживачів в газі і теплі.

У Нафтогазі відзначили, що компанія не поставляє газ безпосередньо населенню. У той же час закуплений компанією ресурс перепродують регіональні газопостачальні компанії (газзбути) згідно з постановою КМУ від 22 березня 2017 №187.

Нагадаємо, у першому півріччі 2017 року група НАК "Нафтогаз України" отримала 23,3 млрд грн чистого прибутку. Це на 4 млрд грн більше результату аналогічного періоду 2016 року. Такого результату досягнуто, перш за все, за рахунок зростання обсягів транзиту газу.

У 2016 році НАК "Нафтогаз України" вперше за п'ять років отримала чистий прибуток у розмірі 26,5 млрд грн. У порівнянні з 2015 роком, доходи від транзиту природного газу в 2016 році зросли на 7,4 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!