"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депозити населення у вересні збільшилися - НБУ

Середа, 11 жовтня 2017, 11:20
 

За підсумками вересня 2017 року депозитний портфель банків збільшився, як в національній, так і в іноземній валюті.

Про це свідчать попередні дані "Грошово-кредитної статистики" за вересень 2017 року від Національного банку України.

Згідно з даними регулятора, залишки за депозитами в національній валюті зросли на 1,1%, в першу чергу, завдяки зростанню депозитних вкладів населення - на 1,6%.

Депозитні вклади корпоративного сектора в національній валюті за підсумками вересня збільшилися на 0,7%.

Реклама:

Що стосується заощаджень в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті), то їх приріст за підсумками вересня поточного року становив 0,8% і майже повністю обумовлювався зростанням депозитів корпоративного сектора - на 1,9%.

У вересні, четвертий місяць поспіль, банківська система продовжила нарощувати кредитний портфель в національній валюті - він виріс на 1,4%, завдяки рівномірному росту кредитування як корпоративного сектора, так і домогосподарств.

Зокрема, залишки за гривневими кредитами, наданими корпоративному сектору, збільшилися на 1,4%, сектора домашніх господарств - на 1,5%.

У той же час залишки за кредитами в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) знизилися.

У вересні відбулося незначне зростання вартості банківських кредитів в національній валюті.

За підсумками місяця їх вартість для бізнесу зросла на 0,6 п. п., Для домашніх господарств - на 1,3 п.п. При цьому вартість нових кредитів в іноземній валюті для бізнесу скоротилася на 0,5 п. п.

Поступово продовжувала знижуватися вартість окремих банківських депозитних продуктів, як для населення, так і для бізнесу.

Зокрема, за підсумками вересня істотно знизилася ставка за вкладами громадян в національній валюті (на 0,8 п.п. до 10,6%) і за вкладами бізнесу в іноземній валюті - на 0,7 п. п. До 1,9 %).

Раніше повідомлялося, що Національний банк змусив банки змінити підходи до вивчення фінансової діяльності клієнтів. Тепер фінустанови будуть більш ретельно перевіряти походження коштів. Детальніше про це можна почитати за посиланням.

Читайте також: Керівник НБУ Яків Смолій: Депозити не повинні бути основним джерелом доходів українців

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: