Райффайзен Банк Аваль буде зберігати запаси готівки НБУ

Вівторок, 10 жовтня 2017, 15:10

Райффайзен Банк Аваль став третім банком України, який зможе здійснювати операції із запасами готівки Національного банку України за дозволами останнього, а також забезпечуватиме банки регіону готівкою та прийматиме від них надлишки.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначається, банк має 25-річний досвід роботи з організації касового обслуговування, здійснення перевезення валютних цінностей та інкасації коштів з використанням найсучасніших технологій, визнаних міжнародними фінансовими інститутами. Також він має розгалужену мережу філій та відділень, які розташовані у 22 областях України.

"Тож правління Національного банку України прийняло відповідне рішення, що є підставою для укладення договору між Національним банком України та "Райффайзен Банк Аваль" про зберігання запасів готівки регулятора у цьому банку під відповідне забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Таким чином, Національний банк України продовжує делегувати частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, іншим учасникам ринку – банкам. Це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, що наразі існує в Україні, на делеговану модель.

Нагадаємо, чистий прибуток Райффайзен Банку Аваль за підсумками січня-червня 2017 року становить 2,738 мільярди гривень, що на 88% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

В минулому році Райффайзен Банку Аваль став найприбутковішим українським банком з показником прибутку в 3,82 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: