"Укртрансгаз" купив софту для газових сховищ на 11 мільйонів

Неділя, 1 жовтня 2017, 15:31

Філія "Науково-дослідний інститут транспорту газу" ПАТ "Укртрансгаз" 4 вересня уклала угоду з ТОВ "Шлюмберже Сервісез Україна" про закупівлю софту на 10,84 млн гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Закупівлю провели з третьої спроби за переговорною процедурою. Відкриті торги вже двічі доводилось відміняти, оскільки на них приходив лише нинішній переможець.

До 4 жовтня поставлять комплексне програмне рішення в області технологічного моделювання та керування підземними сховищами газу від компанії "Schlumberger".

Реклама:

Угода включає річну технічну підтримку і супровід, а також навчання за курсами "Petrel Геологія" і "Гідродинамічне моделювання в Petrel та Eclipse". Термін використання софту необмежений.

Ціна угоди на три відсотки нижча від очікуваної вартості закупівлі у 11,21 млн гривень.

Засновниками київської фірми "Шлюмберже Сервісез Україна" є голландські компанії "Шлюмберже Б.В." і "Шлюмберже Інвестмент Сервісез Б.В.", а директором – Євген Вішнікін.

Він також керує прописаним у тому ж офісі ТОВ "Ем-Ай Свако Україна", яким володіє голландська "Шлюмберже Ойл Енд Гез Технолоджіз Б.В.".

Крім того, Вішнікін володіє патентом на "Спосіб обробки привибійної зони карбонатного колектора".

Співавторами є екс-заступник голови правління "Нафтогазу" і екс-гендиректор "Укргазвидобування" Ілля Рибчич, екс-заступник гендиректора УГВ і керівник ТОВ "Карпатигаз" Борис Синюкспіввласниця нині припиненого ТОВ "Науково-виробничий центр "Плазма-Техно" Ольга Іванків, професор Інституту геології КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Світлицький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: