"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індія може першою запустити Hyperloop

Четвер, 7 вересня 2017, 18:31

Компанія Hyperloop Transportation Technologies (HTT) підписала угоду з урядом індійського штату Андхра Прадеш про з'єднання швидкісними поїздами міст Амараваті і Віджаявада.

Про це повідомляє НВ з посиланням на прес-реліз компанії.

Очікується, що час у дорозі між містами скоротиться до 6 хвилин в порівнянні з 1 годиною на сьогодні.

Реклама:

Проект буде заснований на моделі державно-приватного партнерства із залученням основного обсягу фінансування від приватних інвесторів.

На першому етапі, починаючи з жовтня, компанія HTT проведе 6-місячне дослідження, спрямоване на техніко-економічне обґрунтування проекту Hyperloop. Зокрема, представники компанії проаналізують міський ландшафт.

"Транспортна платформа компанії HTT істотно збагатить інфраструктуру і екосистему штату Андхра Прадеш. Система Hyperloop сприятиме розвитку безлічі сучасних технопарків та кластерів програмування в Амараваті, що допоможе зміцнити імідж цього міста як лідера в сфері науки і технологій світового рівня", - заявив міністр з інформаційних технологій штату Андхра Прадеш Нара Локеш.

Після проведення первинного 6-місячного дослідження по техніко-економічному обґрунтуванню проекту, як реалізації другого етапу проекту компанія НТТ передбачає будівництво першої системи Hyperloop в Індії.

Нагадаємо, китайці розробляють надзвукового конкурента Hyperloop.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: