Українські юристи почали приймати оплату у Bitcoin

Середа, 6 вересня 2017, 12:50

Юридична фірма "Ілляшев і Партнери" почала приймати криптовалюту Bitcoin як оплату за рахунками за професійні послуги.

Про це сказано в повідомленні прес-служби фірми, передають Українські Новини.

"У Державній фіскальній службі наполягають на тому, що криптовалюта Bitcoin не може бути засобом платежу. При цьому така позиція ніяк не підкріплена законодавчою базою. Ми вважаємо, що операції з Bitcoin закону не суперечать, і почали їх приймати", - заявив керуючий партнер ЮФ "Ілляшев і Партнери" Михайло Ілляшев.

З його слів, Bitcoin уже відіграє важливу роль у міжнародному бізнесі та світовій економіці, тому потрібно зважати на реалії ділового світу.

Реклама:

"Цифрові валюти вже тут, і наші клієнти очікують від нас гнучкості при трансакціях, які дає Bitcoin, а будь-які спроби фіскальних органів підмінити собою Верховну Раду приречені на провал. Поки законодавчий орган не заборонить використання криптовалют, а це навряд чи відбудеться, ми будемо працювати з ними", - додав керуючий партнер юрфірми.

В "Ілляшев і Партнери" не бачать юридичних перешкод для прийому Bitcoin і схвалюють намір Ради за фінансовою стабільністю визначити правої статус криптовалют в Україні.

"В Естонії, де ми працюємо з 2016 року, Bitcoin уже визнали віртуальною валютою - альтернативним платіжним засобом - і мають намір запустити власну національну криптовалюту Estcoin, забезпечену державними гарантіями, що буде функціонувати в країні нарівні з євро", - зазначає Михайло Ілляшев.

Нагадаємо, Національний банк збирається визначити правовийстатус Bitcoin та його регулювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: