Резерви НБУ перевищили 18 мільярдів доларів

Вівторок, 5 вересня 2017, 15:40

Міжнародні резерви Національного банку в серпні збільшилися на 1,3% до 18,035 мільярда доларів порівняно з липнем.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Нацбанку.

"Востаннє обсяг резервів перевищував цю оцінку на початку 2014 року. Сьогодні резерви перебувають на рівні на 16% вищому, ніж на початку поточного року. Зокрема, за підсумками серпня резерви зросли на 240 млн доларів, або 1,3%", - констатує Нацбанк.

Реклама:

У серпні на зміну обсягів резервів впливали: надходження на користь уряду в сумі 351,5 млн доларів від розміщення ОВДП в інвалюті; платежі Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду на 448,7 млн доларів; платежі уряду з обслуговування і погашення державного боргу в іноземній валюті на суму 50,1 млн доларів, з яких 12,3 млн доларів для обслуговування й погашення ОВДП в інвалюті; валютні інтервенції Національного банку на міжбанківському ринку, за підсумками яких чиста купівля валюти становила 234 млн доларів.

Зокрема, завдяки сприятливій зовнішньоекономічній кон'юнктурі для товарів українського експорту, насамперед металургії, протягом місяця Національний банк купив 285,3 млн доларів (у тому числі 62 млн доларів - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу).

Також 31 серпня у зв'язку з перевищенням попиту на валюту над її пропозицією й відповідним посиленням волатильності на валютному ринку Національний банк провів один валютний аукціон, під час якого продав 44,3 млн доларів.

Ще 7 млн доларів Національний банк продав за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу.

Станом на 1 вересня обсяг міжнародних резервів покриває 3,6 місяці майбутнього імпорту.

Нагадаємо, міжнародні резерви України на початок серпня становили 17,795 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: