Росія допомагає бойовикам продавати вугілля за кордон - Bloomberg

П'ятниця, 29 вересня 2017, 16:00
 

Росія допомагає проросійським бойовикам на Донбасі продавати на міжнародних ринках вугілля з захоплених українських шахт.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заступника міністра економіки РФ Сергія Назарова.

Вона це робить нібито для того, щоб терористи могли виплачувати пенсії і покривати інші соціальні потреби жителів окупованих територій на Сході України.

За словами чиновника, бойовики присилають в Росію близько мільйона тонн вугілля щомісяця через захоплену російськими силами ділянку українського кордону. Крадене українське вугілля Москва реекспортує у треті країни через свої морські порти.

Реклама:

Назаров сказав виданню, що отримані гроші йдуть нібито на підтримку 4 мільйонів мешканців окупованих територій Донбасу.

Таким чином, чиновник підтвердив звинувачення з боку України в тому, що Росія налагоджує торговельні зв'язки для своїх бойовиків.

"Вони вирішують всі свої проблеми з соціальною інфраструктурою, бюджетом і пенсіями", - сказав Назаров, додавши, що він наглядає за "проектами у транспортному, торговельному, енергетичному, податковому і фінансовому секторах" проросійських бойовиків.

Як повідомлялося, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що в разі наявності доказів вивезення вугілля з родовищ на території ОРДЛО до Росії це може стати приводом для подачі позовів до міжнародних судів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, хто контролює експорт вугілля з ОРДЛО в Європу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: