Мінфін запустить автоматичний обмін інформацією між фіскальними органами

П'ятниця, 29 вересня 2017, 11:46

Міністерство фінансів планує з 2020 року почати автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом (Common Reporting Standard), розробленим Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і схваленому G20.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що питання приєднання України до автоматичної системи обміну інформацією між фіскальними органами стало предметом обговорення на зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка з представниками ОЕСР.

Перший обмін податковою інформацією відбудеться за результатами 2019.

Реклама:

"Така дата є цілком реалістичною. Ми розуміємо, що до того часу потрібно внести відповідні зміни в законодавство і забезпечити високі стандарти конфіденційності та безпеки даних", - зазначив міністр фінансів.

Також в ході зустрічі сторони обговорили імплементацію плану BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) - плану заходів щодо протидії розмивання податкової бази і виведення прибутку з-під оподаткування.

За словами Данилюка, з візиту ОЕСР почалася перша спільна програма по впровадженню міжнародних стандартів щодо обміну інформацією та заходів BEPS.

Нагадаємо, Україна приєдналася до Глобального форуму по прозорості та обміну інформацією для податкових цілей в рамках ОЕСР в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!