Ціни на нафту

П'ятниця, 29 вересня 2017, 09:30

Світові ціни на нафту не демонструють єдиної динаміки в п'ятницю вранці, тому що трейдери побоюються можливих наслідків ситуації навколо експорту нафти з Іракського Курдистану і неоднозначно оцінюють дані про запаси в США.

Про це повідомляє ПРАЙМ.

Станом на 08.38 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,07% - до 57,2 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,1% - до 51,51 долара за барель.

Підтримку цінам надає ситуація навколо експорту нафти з Іракського Курдистану. У зв'язку з проведенням там референдуму про незалежність, Туреччина заявила, що в питаннях експорту нафти буде співпрацювати виключно з центральним урядом у Багдаді.

Реклама:

Крім того, інвестори продовжують відігравати дані міненерго США, згідно з якими комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень знизилися на 1,8 мільйона барелів, або на 0,4% - до 471 мільйона барелів. При цьому аналітики прогнозували зростання запасів на 3,422 мільйона барелів, або на 0,72% - до 476,222 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!