Данилюк наполягає на Службі фінансових розслідувань

Четвер, 28 вересня 2017, 17:40

Міністр фінансів Олександр Данилюк планує переконати Президента Петра Порошенка підтримати законопроект Мінфіну про Службу фінансових розслідувань.

Про це він заявив під час круглого столу в четвер, передають Українські Новини.

"Щодо Президента. Може це рекомендації, може, ні, але коли глава держави висловлює свою думку, я як міністр вважаю своїм обов'язком поговорити з Президентом і переконати його підтримати законопроект, розроблений міністром фінансів з експертами, які представляють його політичну силу. От що я збираюся зробити... Я був у від'їзді, але найближчим часом це зроблю", - сказав він.

Також Данилюк прокоментував той факт, що Національна рада реформ і секретар Нацради Дмитро Шимків у квітні розкритикували законопроект Міністерства фінансів про створення СФР, вимагаючи врахувати зауваження МВС.

Реклама:

"Щодо Нацради реформ, то не хочеться коментувати особливо. Там усе було філігранно виписано. Особливо мені сподобався коментар, а чому ви не врахували всі зауваження МВС? Тобто людина, яка взагалі не має жодного відношення, мені як члену уряду ставить запитання, а чому ти не врахував зауваження іншого члена уряду?! Ми, зрештою, з МВС домовилися про такий варіант (документа). Законопроект у такому виді вийшов. Хто ти такий, щоб ставити такі питання? Аваков, мій колега, я його поважаю. Ми разом працювали над цим законопроектом, комусь подобається, комусь ні, але це урядовий законопроект і ніхто не має права давати такі коментарі!" - повідомив Данилюк.

Також він прокоментував можливість нового скликання засідання Нацради реформ для розгляду законопроекту.

"Якщо хочете, ми можемо знову направити (законопроект), поцікавимося. Шимків не має права щось скликати, нехай звичайно спробує, не перешкодить", - додав міністр.

Як відомо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман прогнозував початок роботи Служби фінансових розслідувань із 2018 року.

Наприкінці 2016 року через технічну помилку Верховна Рада фактично оголосила податкову міліцію поза законом уже з 1 січня 2017 року.

У зв'язку з цим Мінфін підготував законопроект про створення Фінансової поліції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!