"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держгеонадр продовжила ліцензії "Укрнафти" на 9 родовищ

Середа, 27 вересня 2017, 13:00

26 вересня ПАТ "Укрнафта" отримало від Державної служби геології та надр України 9 спецдозволів на користування надрами, які були продовжені на 20 років.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Йдеться про спецдозволи на Заводівське, Коржівське, Козіївське, Південно-Панасівське, Анастасівське, Артюхівське, Рибальське, Липоводолинське і Качалівське родовища (дія цих ліцензій закінчилась в 2017 році).

Як наголошується, на вказані родовища припадає 20% обсягу видобутку нафти і 16% газу "Укрнафти".

Реклама:

"Компанія планує відновити видобуток на всіх вказаних родовищах якомога швидше, в тому числі відновити газопостачання до 8 населених пунктів Сумської області", - йдеться у повідомленні.

У компанії також наголосили, що сподіваються на продовження строку дії ще 27 дозволів, які закінчуються наступного року.

"З часу зупинки першого родовища 31 березня, "Укрнафта" втратила близько 68 тис тонн нафти та конденсату і 53 млн м3 газу. Компанія також втратила доход у розмірі близько 1 млрд гривень, а держава – майже 330 млн гривень податкових надходжень лише від рентних платежів", - заявили у компанії.

Раніше "Укрнафта" подала позов до суду проти Кабінету міністрів з вимогою скасувати постанову, якою уряд вніс зміни в порядок видачі та продовження спеціальних дозволів на користування надрами.

Як повідомлялося, борг компаній "Укрнафти" щодо сплати податків перед бюджетом становить 15,7 млрд гривень. Компанія залишається найбільшим боржником по сплаті податків в країні.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: