"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Постачальникам комунальних послуг монетизують субсидії - уряд

Вівторок, 26 вересня 2017, 15:40

Урядовий проект постанови про монетизацію пільг і субсидій на рівні постачальників комунальних послуг фіналізовано і винесено на громадське обговорення.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передає прес-служба уряду.

"Це серйозний крок вперед, який скасує систему клірингових розрахунків і забезпечить розрахунок з постачальниками комунальних послуг живими грошима з їх цільовим використанням. 26 років ця проблематика була в Україні, і нарешті уряд запропонував своє бачення вирішення цієї ситуації", - зазначив Кістіон.

Згідно з повідомленням, очікується, що процес монетизації пільг і субсидій на рівні підприємств житлово-комунального господарства буде запущений з 1 січня 2018 роки після обговорення проекту рішення з громадськістю, місцевою владою та представниками ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомляв, що перший етап монетизації пільг і житлових субсидій, який передбачає введення грошового замість клірингового розрахунку на рівні підприємств теплокомуненерго, можливий у 2017 році, а повна монетизація субсидій для побутових споживачів - тільки через кілька років.

Нагадаємо, навесні Україна взяла на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом до кінця серпня 2017 року монетизувати житлові субсидії і пільги на рівні постачальників послуг для того, щоб приватні газові трейдери могли конкурувати з НАК "Нафтогаз України" в постачаннях газу населенню.

У документі наголошується, що влада України також будуть і далі працювати в напрямку монетизації комунальних субсидій на рівні домогосподарств для підвищення ефективності використання енергії. При цьому термінів монетизації субсидій на рівні споживачів комунальних послуг не надав.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: