"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Більше половини засновників компаній стають їх директорами - дослідження

Понеділок, 25 вересня 2017, 12:00

У 53% компаній директор також є і одним з власників.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot.

Таке співвідношення говорить про те, що в Україні засновники компаній не готові делегувати свої обов’язки та довіряти персоналу. Таку думку висловлює більшість експертів.

"Я впевнений, що причина такого співвідношення - патологічний страх того, що найманий СЕО буде красти й установка "Я завжди роблю краще". В основі цього - нерозуміння, як побудувати ефективні бізнес-процеси й невміння делегувати управлінські функції іншим", - говорить Вадим Горенко, заступник голови правління та

Реклама:

співзасновник Агенції з розвитку економічної активності.

"В Україні рівень впливу власників на прийняття бізнес-рішень значно вищий, ніж в західно-европейській чи американській культурі. Я бачу дві причини подібної ситуації. По-перше, власники, як правило, не вміють знаходити професійних управлінців. По-друге, власники часто не розуміють, як вибудовується культура системи управління великих корпорацій та холдингів. Їх уявлення про управління формується на основі попередніх етапів розвитку власних бізнесів", - стверджує Олександр Шохов, партнер в Бюро розвитку бізнесу "Практикум".

Як повідомлялося, в Україні налічується 2,662 млн власників бізнесів на 1,5 мільйона компаній. Серед найбільших власників - Рінат Ахметов (303 компанії), Петро Порошенко (76), Дмитро Фірташ (72) та Ігор Коломойський (45).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: