Фонд держмайна не здатен продавати підприємства - Данилюк

Субота, 23 вересня 2017, 18:00

Міністр фінансів розповів, як продаватимуть держпідприємства без ФДМУ.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

"Ми розуміємо, що Фонд державного майна не спроможний продавати (держпідприємства - ред.) зараз, і, насправді, ми не зможемо відновити цю спроможність протягом короткого часу", - сказав він.

Реклама:

За словами Данилюка, для продажу застосовуватиметься інший підхід: поділ компаній на дві групи.

"Великі компанії будуть продаватися за допомогою радників міжнародних інвестиційних банків – ті, хто в цьому розбираються, в кого є репутація ... а дрібнота буде продаватися через електронні аукціони", – уточнив міністр.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило перелік державних підприємств, організацій і установ, які надалі або залишаться у власності держави, або будуть передані в концесію, або приватизовані, або ліквідовані.

Як повідомлялося, Фонд державного майна разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі розробило проект закону "Про приватизацію", що передбачає продаж малих об'єктів приватизації на електронних майданчиках, таких як "Prozorro.Продажі".

Кабінет міністрів України 11 травня затвердив пілотний проект приватизації невеликих державних підприємств через електронний майданчик Prozorro.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: